دستگیری سارقی با یک سرقت در هر ۳۳ ساعت | دزدی روی دور تند! زمان طلایی رویش مجدد مو را از دست ندهید هشدار درباره بحران جمعیتی ایران در همایش «همه برای ایران جوان» | خراسان رضوی پیشتاز در اقدامات حمایتی برای جوانی جمعیت به محض بیدار شدن از خواب، گوشی را چک نکنید! ۲۲ مصدوم درپی واژگون‌شدن اتوبوس اتباع افغانستانی نتایج تکان دهنده درباره مصرف نوشیدنی‌های انرژی زا گیاه ضدسرماخوردگی قوی در آشپزخانه شما! سارق نسخه‌های تاریخی مقبره «شاه نعمت‌الله‌ولی» به دام افتاد سرگذشت تلخ یک زن؛ از اعتیاد تا فرزندآزاری این واقعاً یک «بحران» است کشف اسکلت یک زن متعلق به ۳۲۰۰ سال پیش در شهرستان بابل اطلاعیه سازمان امدادونجات هلال‌احمر درخصوص احتمال وقوع طوفان تندری و سیلاب در خراسان و چند استان دیگر (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۱۴ درصد متقاضیان وام ازدواج و فرزندآوری در صف هستند مصرف چه مقدار نمک در روز برای سلامتی خطرناک است؟ پیشنهاد دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برای افزایش سن ورود زنان به هیئت علمی دانشگاه‌ها آتش‌سوزی ۲.۵ هکتار از مراتع قره‌چغه قوچان خراسان رضوی (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) یک کشته و ۸ مصدوم در حادثه واژگونی اتوبوس در آزادراه کرج-تهران (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) توپ برخورد با «تخلیه فاضلاب در اراضی کشاورزی» در زمین شهرداری مشهد بعد از ۷ سال فاش شد؛ ردّپای مرد مستأجر در ناپدیدشدن زن صاحبخانه فروش ۱۰۰ میلیونی نوزاد توسط مادر معتاد برملا شد قتل پسر ثروتمند با سم مار افعی | اعترافات متهمان در دادگاه فرمانده انتظامی مشهد از ۵۰ فقره سرقت باند نقابداران بی قرار پرده برداشت ثبت‌نام آموزش هوش مصنوعی به ۲ میلیون دانش‌آموز، از خرداد ۱۴۰۴ آغاز می‌شود نقش مؤثر تصاویر ماهواره‌ای در پایش آلودگی هوا تدوین کتب درسی جدید در حوزه کدنویسی انجام می‌شود ضرورت اطلاع خانواده از احوالات کودکان برای به حداقل رساندن آسیب‌های دوره نوجوانی مصرف گوشت در سالمندان نباید صفر شود هتل‌های مشهد برای عروسی؛ شبی به یاد ماندنی با خدمات خاص و فضای مجلل صدور هشدار نارنجی هواشناسی در خراسان رضوی (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) رتبه برتر کشوری در شاخص خلاقیت و نوآوری، در دست موزه طبیعی سمنان پیوند رایگان، افتخار نظام سلامت ایران؛ نجات سالانه ۸۰۰ جان با اهدای عضو در مشهد | راه‌اندازی مرکز برداشت بافت در بهشت‌رضا(ع)
سرخط خبرها

شامپانزه‌ها برای التیام زخم هایشان چه می‌کنند؟

  • کد خبر: ۹۹۷۲۳
  • ۱۰ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۷:۰۳
شامپانزه‌ها برای التیام زخم هایشان چه می‌کنند؟
دانشمندان با بررسی شامپانزه‌ها در بازه زمانی ۱۵ ماهه متوجه شدند آن‌ها ظاهرا از حشرات برای درمان برخی زخم‌ها استفاده می‌کنند و حشرات برای آن‌ها شبیه به نوعی کمک اولیه محسوب می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، محققان در بررسی خود متوجه شده اند که شامپانزه‌های وحشی حشرات را روی زخم‌های خود می‌زنند و با همین روش به نوعی خوددرمانی می‌کنند. جالب است بدانید که این حیوانات حتی برای التیام درد دیگر شامپانزه‌ها نیز از همین روش استفاده می‌کنند و حشرات را روی زخم دیگران نیز قرار می‌دهند.

استفاده شامپانزه از حشرات برای التیام زخم

این عمل اولین بار در سال ۲۰۱۹ از سوی «الساندرا ماسکارو» در پروژه شامپانزه اوزوگا در گابن کشف شد. ماسکارو متوجه شد که یک شامپانزه ماده به نام «سوزی» برای التیام زخم پای پسرش از این روش استفاده می‌کند. سوزی حشره را گرفته و در دهانش می‌گذارد و برای التیام زخم پسرش از آن کمک می‌گیرد.

ماسکارو و همکارانش درباره این موضوع کنجکاو شدند و ویدئو‌های مختلفی از رفتار‌های شامپانزه‌ها را بررسی کردند. در طول ۱۵ ماه، آن‌ها ۷۶ بار چنین رفتاری را در شامپانزه‌ها ثبت کردند.

به غیر از شامپانزه ها، حیوانات دیگری نیز برای خوددرمانی از محیط طبیعی استفاده می‌کنند. بسیاری از موجودات از جمله خرس، میمون و گوزن، گیاهانی با خواص دارویی را می‌بلعند. محققان با الگوبرداری از حیوانات به دنبال کشف راهکار‌های درمانی بهتری هستند.

به نظر می‌رسد شامپانزه‌ها در ظاهر چیزی درباره فواید دارویی برخی از حشرات می‌دانند که انسان‌ها هنوز به کشف آن موفق نشده اند، البته انسان‌ها نیز برای بهبود برخی زخم‌ها از زالو و حشره استفاده می‌کنند و برخی تحقیقات نشان داده اند که حشرات می‌توانند خواص ضدمیکروبی داشته باشند. همچنین برخی از آن‌ها می‌توانند برای کاهش درد نیز به کار گرفته شوند.

محققان می‌گویند این کشف، سطحی از شفقت و مهربانی در وجود شامپانزه‌ها را نیز نشان می‌دهد. در واقع آن‌ها علاوه بر خوددرمانی به رفتار اجتماعی شامپانزه‌ها نیز توجه کرده اند.

منبع: زومیت

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->